Valtuusto päätti lahjoitusprofessuurista

0
658

Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän valtuusto päätti kokouksessaan perjantaina 17.11., että Eskoo tekee 525.000 euron suuruisen kertalahjoituksen Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen rahastoon. Korkeakouluyhdistys käyttää lahjoitetut varat kokonaisuudessaan Jyväskylän yliopiston psykologian professuuriin ja tutkimusryhmään vuosina 2018 – 2022.

Lahjoitusprofessuuri on tarkoitettu kustannustehokkaiden hoitomallien kehittämistä ja tutkimista varten. Tavoitteena on kehittää kuntoutus- ja palvelumalleja asiakasryhmälle, joka tarvitsee vaativaa kuntoutusta ja erityisosaamista. Työssä keskitytään henkilöihin, joilla ilmenee autismin kirjon ongelmia ja muita neurologisia ongelmia sekä näihin usein liittyviä psykologisia ongelmia ja käyttäytymisen haasteita.

Hankkeelta odotetaan uutta, myös kansainvälisesti kiinnostavaa tutkimustietoa ja julkaisutoiminta. Tietoja hyödynnetään myös kuntoutusmenetelmien ja -palvelumallien kehittämisessä ja tutkimisessa ja alan asiantuntijoiden koulutuksen kehittämisessä.

Lahjoitusprofessuurin käytännön toteutus on suunniteltu yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen ja Seinäjoen yliopistokeskuksen kanssa. Lahjoitusprofessuurin sijoituspaikka on Seinäjoki. Tutkimuspoliklinikka sijoitetaan Tuki- ja osaamiskeskus Eskoon tiloihin.

Yhteistyössä ovat mukana Jyväskylän yliopisto sekä Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirit. Päärahoitusvastuu hankkeessa on Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymällä, mutta molemmat sairaanhoitopiirit osallistuvat myös rahoitukseen merkittävällä summalla.