Olet aarre
Olet aarre -taideteos on esillä Nurmon kirjastossa.

Kaarisillan taiteilijat ripustivat toukokuussa Nurmon kirjaston nuorten osastolle uuden taideteoksen.
Teoksen nimi on Olet aarre.

Vuoden takainen Eskoon Kaarisillan taideharrastajien näyttely Nurmon kirjastossa on versonut jatkoa. Taidenäyttelystä jäi lastenosastolle kaksi taideteosta, ja kirjastovirkailija Terhi Niemistö heitti ajatuksen taideteoksen suunnittelemisesta myös kirjaston nuorten osastolle.

Ohjaaja Riitta Kants ilahtui ideasta ja houkutteli projektiin mukaan kollegansa Merja Kulmalan.

– Merja oli heti valmis projektiin. Kypsyttelimme asiaa yli vuodenvaihteen, ja sitten syntyi idea. Halusimme viestittää nuorille, että jokainen heistä on aarre.

Valmiissa työssä aarteet riippuvat sateenkaaresta.

Taideteoksen ovat toteuttaneet Kaarisillan omat asiakkaat. Olli Mäkinen maalasi sydämiä varten paperipohjia ja ompeli sydämiä. Myös Kirsi Loukko ompeli sydämiä ja valitsi teoksen värien järjestyksen. Marko Alanko auttoi nauhojen pujottamisessa teokseen.

Kirsi Loukko muistaa kaikki kauniit värit, vaikka ei niitä enää näekään.
Olli Mäkinen ja Marko Alanko kokoavat korkkityötä leppeässä iltapäiväauringossa.

– Meille on iso asia, että yhdessä tekemällä saamme tällaista aikaan. Kun saimme teoksen ripustetuksi, tekijät hiljentyivät katsomaan ja kokemaan teosta yhdessä, rinnakkain. Siinä hetkessä tuli ihan vedet silmiin, Riitta Kants kertoo.

Hyvin tärkeää on myös kaikki se vuorovaikutus, jota teoksen tekemiseen liittyy. Toivottavasti keskusteluyhteys välittyy teoksesta niin, että sen viesti saavuttaa jokaisen kirjastossa käyvän nuoren.

Riitta Kants ja Merja Kulmala kokevat olevansa työssä asiakkaitaan varten. – Työ on opettanut näkemään kauneutta niin paljossa, naiset toteavat.