Holger sai siivet!

0
1289

Eskoon asiakkaille, asukkaille ja henkilökunnalle järjestettiin marraskuussa kilpailu, jossa etsittiin Eskoon logon linnulle sopivaa nimeä. Kilpailuun saatiin 123 mainiota ehdotusta.

Ehdotusten joukosta raati valitsi äänestysten ja monipolvisen keskustelun tuloksena linnulle nimeksi HOLGER – tuttavallisesti HOLKERI.

Raati lämpeni nimelle erityisesti siksi, että sillä on mielenkiintoinen tarina, joka on osa eskoolaisten elämää. Nimi oli vieläpä valmiiksi kaksikielinen. Voittoisan nimiehdotuksen teki Kristiinankaupungissa toimivan Suupohjan toimintakeskuksen väki.

Saammeko esitellä: Holger, tuntee myös nimen Holkeri.

– Nimiajatus syntyi luonnostaan koko porukalla, sillä herra Holger on meillä päivittäisissä jutuissa mukana. Mainitsemme hänestä usein vieraillemmekin. Nimi on lähtöisin Suupohjan toimintakeskuksen tiloista eli vanhan suomenkielisen ala-asteen käytäviltä ja luokkahuoneista. Siellä asustaa hyväntahtoinen ja vaatimaton kummitus, joka tottelee nimeä Holger (tuttavallisemmin Holkeri), palveluyksikön esimies Sirpa Bomber valottaa.

Holger on arviolta 110-vuotias. Hän toimi aikanaan kiinteistössä talonmiehenä huolehtien muun muassa talon lämmittämisestä.

– Holger pitää edelleen huolta talon käyttäjistä. Kummitusherran ovat nähneet ja kokeneet esimerkiksi useimmat ohjaajat ja talonmies. Holger ilmestyy liikkuvana hahmona. Hän on kätevä aiheuttamaan ääniä ja tavaroiden mystisiä siirtymiä paikasta toiseen. Kova on mies huokailemaan ja huohottamaankin. Erityisesti Holger viihtyy talon kellarikerroksessa, jossa sijaitsevat vessat.

– Myös uusi tekniikka on Holgerille tuttua. Hän on erikoistunut sulkemaan ja avaamaan radioita ja tiskikonetta, mikä sinällään on jo aikamoinen suoritus henkiolennolle. Holger ei ole kaikesta huolimatta ollenkaan pelottava. Hän on hyväntahtoinen henkiolento, jonka läsnäolo vain lisää vanhan rakennuksen kodikkuutta ja omaa erityistä omalaatuisuutta, Bomberg vakuuttaa.