TEKSTI Iina Åman     KUVA Timo Aalto

Musiikki kerää Eskoossa yhteen asiakkaita ja henkilökuntaa erilaisiin musiikkiryhmiin. Ryhmiä pyörittävät henkilökunnan jäsenet ovat pitäneet yllä työhyvinvointiaan soittamalla yhdessä myös vapaa-ajallaan.

Pari vuotta sitten innostuksen kipinästä syntyi kolmen miehen bändi. Orkesterin ensimmäinen nimiehdokas oli Tila-autopojat, sillä kaikilla kolmella sattui olemaan tuolloin tila-auto. Siinä jos missä olisi ollut sitä Rock´n rollia ja kapinaa, yhtye herkistelee. Nimeksi valikoitui kuitenkin Let’s Go Boys!

Suoraviivaista ”vanhan liiton kolmen soinnun äijärokkia” soittava trio sai hiljattain vahvistuksekseen kosketinsoittajan. Bändi esittäytyy nyt nimellä Let’s Go Boys! (Feat. Likka). Likka on nimeltään Kristiina Jokimaasto. Alkuperäisjäseniä ovat Mikko Kytöniemi, kitara, Jouni Haapoja, basso, ja Jouni Pellikka, rummut.

Tosissaan hauskaa

Hyvässä porukassa on kiva harrastaa. Bändiläisten haastattelukin sujuu kuin sarjakuvissa: kun yksi alkaa vastata, toinen ja kolmas jatkavat sujuvasti ajatusta.

– Meillä on semmoinen työnohjauksellinen ote, keskinäinen huumori on hyvin vahvassa roolissa.

– Olemme tosissamme, mutta emme vakavissamme.

– Kaikki tuntevat toisensa niin hyvin, että ajatuksia ja palautetta voi vaihtaa vapaasti. Tiedetään toistemme vahvuudet ja rajat.

Pojat ja likka soittavat pääsiassa 60- ja 70-luvun rokkia, Hurriganesia, Ramonesia ja muita vanhoja suosikkeja. Välillä vähän uudempaakin.

– Ei kuitenkaan kaikkein soitetuimpia, vaan jopa unohtuneita hyviä vanhoja kappaleita

– Haluamme soitella muutakin kuin mitä työn puolesta soitetaan.

– Niin ja sitä mitä me osataan soittaa.

– Ja sehän rajoittaa valtavasti….

Keikkaa pukkaa

– Olemme esiintyneet erilaisissa tilaisuuksissa, esimerkiksi Woorstokissa, Eskoon Kulttuuripäivillä ja henkilökunnan kekkereillä. Keikkakutsu on tullut myös Oulusta asti.

Jutuntekohetkellä oltiin siinä pisteessä, että bänditreenit oli sovittu sunnuntai-illaksi kello yhdeksän ja keikka keskelle syyslomaviikkoa. Tulossa oli Villiklubi-keikka Seinäjoella Ravintola Karmassa.

Villiklubi-yhteistyössä ovat mukana myös Seinäjoen Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry, Ystävänkortti Toiminta, Pohojalaaset -99 Kehitysvammaisten Tukipiiri ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Sexpo-säätiö ja Autismisäätiö

– Vaikka käymme huumorilla, kunnioitamme yleisöä. Hiomme kappaleita niin, että ne myös kuulostaisivat hyvältä.

– Toiminnan mahdollistaa Eskoo, koska saamme käyttää harjoituksissa työnantajan soittimia ja bändikämppää. Se on työhyvinvoinnin tukemista parhaimmillaan.

Let’s Go Boys! ja Likka!

Bändistä lisää:
Mikko Kytöniemi mikko.kytoniemi@eskoo.fi     |     puh 050 474 6855